Arretjescake maar dan met dadels en kokos

0
Rate this post

Als je hier nieuw bent, dan vind je het misschien ook leuk om mijn blog op Facebook of Bloglovin te volgen. In ieder geval bedankt voor je bezoek!

arretetjescaka met dadel en kokos 2 klein

Twee weken terug at ik een stuk heerlijke dadeltaart bij Lola Bikes & Coffee (een aller schattigst koffietentje in het centrum van Den Haag).
Uiteraard vergat ik het recept te vragen, maar ik vond het zo op arretjescake lijken, dat ik op basis daarvan de keuken in ben gedoken. Want eigenlijk is deze dadelsnack gewoon een soort arretjescake maar dan met dadels in plaats van chocolade. Er komt ook bij deze koek weer geen oven aan de pas. Bakken zonder oven dus.

Het resultaat is deze heerlijke dadelkoek.

Dadelkoeken bevatten vaak noten (zoals amandelen). Omdat ik zelf niet al te goed tegen noten kan, heb ik hier helemaal geen noten ingedaan, dus dit recept is ook meteen goed voor mensen met allergieën.

Recept voor Arretjescake met Dadels en kokos (of gewoon Dadelkoek)
Ingrediënten:
250 gr. ontpitte dadels,
170 gr. mariakoekjes/ mariakaakjes (= 1 rol mariakaakjes)
170 gr. roomboter,
130 gr. donkerbruine bastaard suiker,
50 gram geraspte kokos

arretetjescaka met dadel en kokos kleinBereiding:

Knip de dadels klein met een scherpe schaar en breek de mariakaakjes in kleine stukjes (er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten).
Verwarm de boter in een pannetje en de suiker toe als de boter gesmolten is.
Laat de suiker oplossen. Voeg vervolgens de dadels toe.
Laat de dadels smelten, terwijl je wel regelmatig blijft roeren.

Haal de pan van het vuur en roer de gebroken mariakaakjes er doorheen.
Bekleed een platte vorm met bakpapier en druk het koekmengsel hierin.
Druk goed aan (!) en zet minimaal een halve dag op een koele plaats om op te stijven.
Snij de koek in blokjes en rol de koekblokjes door de geraspte kokos.

Tip:
– Snij de stukjes niet te groot, want deze dadelkoek is behoorlijk machtig.
– Je kan als platte bakvorm bijvoorbeeld een browniebakvorm gebruiken.