Drie verschillende vullingen voor hartige croissants

croissants variatie tomaatjes rauwe ham web 2Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets koken van ‘The perfect housewife to be’.
En soms is het dan net of het zo heeft moeten zijn;
Op dit blog vond ik namelijk een aantal hele leuke recepten. Ik kon dus ook niet kiezen.
Vervolgens hoor ik de dag erna van mijn moeder het geheim voor luchtige kaascroissants. Dus toen heb ik geïnspireerd op de vijf hartige croissants van The perfect housewife; mijn eigen draai gegeven aan een croissant.
In totaal heb ik toen drie verschillende croissants gemaakt:
- kaascroissants
- capresse croissants
- en croissants met zongedroogde tomaatjes en rookvlees

Kaascroissants
Om te beginnen de bekendste: de kaascroissant.
Het geheim: geraspte kaas gebruiken. Nu is dit misschien voor jou een open deur. Voor mij was ie nieuw, dus wil ik deze tip graag met jullie delen.

Ingrediënten:
- 1 blikje of rol koelvers croissantdeeg
- 70 gram geraspte kaas
- 1 ei losgeklopt

Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los.
Verdeel de gerapte kaas gelijkmatig over de croissants en rol de croissants losjes op.
Bestrijk met ei en strooi er nog een restje kaas overheen.
Bak ze in de oven gaar tot ze goudbruin zijn.

Croissants Caprese
Ingrediënten
- 1 blikje of rol koelvers croissantdeeg
- Een bolletje mozerella, in kleine blokjes gesneden
- 1 trostomaat in blokjes gesneden
- Verse basilicum
- 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los.
Schep per croissant een theelepel mozerella en een theelepel tomaatjes in het midden van het brede gedeelte van het deeg. Verknip er wat basilicum overheen. (zie foto)
Rol de croissants losjes op.
Bestrijk met ei en bak ze in de oven gaar tot ze goudbruin zijn.croissants variatie capresse web

Croissant met rookvlees
Ingrediënten
- 1 blikje of rol koelvers croissantdeeg
- 6 zongedroogde tomaatjes, klein gesneden
- 6 plakjes XXXXX (of rookworst als je het niet kan vinden)
- 6 groene olijven, klein gesneden.
- 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rol het deeg uit, snij de driehoekjes los.
Verdeel de tomaat en olijven in het midden van het brede gedeelte van het deeg. (zie foto) Scheur de ham en verdeel die over de croissants.
Rol de croissants losjes op.
Bestrijk met ei en bak ze in de oven gaar tot ze goudbruin zijn.

Tip: je kan de croissant bestrijken met een losgeklopt ei, maar als je dat niet in huis hebt, kun je ook melk gebruiken.

Related posts:

2 thoughts on “Drie verschillende vullingen voor hartige croissants

  1. Leuk Maaike! De variatie met rookvlees lijkt me ook erg lekker :-). Ga ik ook eens proberen!
    Je croissants worden trouwens nóg luchtiger als je ze 2 cm insnijdt in de kortste zijde (waar je zegmaar begint met rollen).

Jouw ideeen zijn altijd welkom! Laat ze hier achter.