Nijntje Schuimpjes/ Miffy Meringues

0
Rate this post

Dan heb je drie meter aan kookboeken thuis staan, en in maar twee kookboeken staat het recept voor meringue cq schuimpjes. Uiteraard stond het in de Laroussee en in mijn engelse kookboek van ‘The Great Britsh Bake-Off’.

I have three meters of recipebooks, but only in two books I found the recipe for merengue. The Larousse and the english ‘The Great Britsh Bake-off’.

Merenque is heel simpel te maken en je kan er ook nog eens hele leuke figuurtjes mee maken.Omdat ik het samen met mijn peuter heb gemaakt, zijn we blijven hangen in Nijntje, beertjes, hartjes en bloemetjes.De oogjes en het mondje heb ik gemaakt van verknipte rozijntjes.

Het recept:

  • Het eiwit van 3 grote of 4 middelgrote eieren
  • 2 mespuntjes cream of tartar (wijnsteenzuur)
  • 175 gr gezeefde suiker (1/2 fijne kristalsuiker en 1/2 poedersuiker

Klop de eiwitten lichtjes stijf in zo’n 30 seconden.Voeg lepel voor lepel de helft van de suiker er door heen terwijl je de mixer aan hetb staan.Mix het mengsel totdat het zo stijf is dat je pieken kunt maken.Lepel daarna de rest van de suiker er doorheen.Doe het mengels in een icingbag/pipingbag en spuit het op bakpapier.Zet de figuurtjes daarna zo’n twee uur in een voorverwarmde oven van 100 graden.

 

Making meringue is easy. And with a piping bag you can make lots of lovely figures.
But because I made the meringue with my toddler, we sticked to Miffy, bears, hearts en flowers.

The recipe:

  • The eggwhite of 3 large eggs or4 medium eggs.
  • 2 pinches of cream of tartar.
  • 175 grams of sieved sugar (1/2 caster sugar and 1/2 icing sugar)

Whisk the eggwhites until just stiff. Then you add half of the sugar spoon by spoon, keeping the whiskers on. Whisk until the peaks become stiff. Spoon the rest of the suger through the eggwhite.

After that, you can spoon it in a pipingbag. Pipe the meringue on non-stick baking paper and put it in a pre heated oven of 100 degrees celcius for two hours.