Berichten geplaatst onder ‘Antimicoticos’

0

De ongecontroleerde verspreiding van Candida auris in instellingen voor gezondheidszorg, met name op intensive care-afdelingen (ICU’s), kan verband houden met medische apparatuur zoals lichaamsthermometers. De resultaten van funandfood deze studie werden gepresenteerd op het 28e Europese congres voor klinische microbiologie en infectieziekten (ECCMID) in Spanje.

Achtergrond

Berichten geplaatst onder ‘Antimicoticos’Onderzoekers hebben een van de grootste uitbraken van Candida auris onderzocht. De uitbraak vond plaats op de intensive care-afdeling van de University of Oxford (NICU) in Groot-Brittannië. Bij het onderzoek naar de mogelijke bron van de ziekteuitbraak, ontdekten de onderzoekers dat de belangrijkste bron voor de verspreiding van deze gist herbruikbare apparatuur was die werd gebruikt om patiënten te controleren, zoals armthermometers, die werden gebruikt om de lichaamstemperatuur van patiënten te meten.

methoden

Candida auris is een nieuwe ziekteverwekker (het eerste geval werd beschreven in een Japans ziekenhuis in 2009), wat betekent dat de aanwezigheid ervan in de bevolking toeneemt. Het werd voor het eerst gezien in het VK in 2016 tijdens een lokale epidemie in het Royal Brompton Hospital in Londen, heeft zich sindsdien verspreid naar 200 Britse ziekenhuizen en meer dan 200 mensen besmet.

resultaten

De meest voorkomende bron van Candida-infectie in Polen is Candida albicans. Steeds meer andere soorten worden ook geïsoleerd uit klinische gevallen, waaronder resistent tegen antischimmelmiddelen soorten: Candida glabrata en Candida krusei, evenals Candida parapsilosis of Candida tropicalis. Er zijn geen meldingen van Candida auris in Polen, maar het kan niet worden uitgesloten dat deze schimmel ook in Poolse ziekenhuizen aanwezig is.

conclusies

Berichten geplaatst onder ‘Antimicoticos’Candida auris is een van de Candida-soorten die candidiasis bij mensen kan veroorzaken. Candidiasis wordt vaak in ziekenhuizen verkregen door patiënten met een verzwakt immuunsysteem. C. auris kan invasieve candidiasis veroorzaken, waarbij de bloedbaan (fungemia, candidemie), het centrale zenuwstelsel en de inwendige organen zijn geïnfecteerd.

ACHTERGROND:

De oorzaken van de verspreiding van Candida auris zijn niet goed bekend, maar deze studie biedt hoop voor het beheersen van de groei van schimmels. Onderzoekers ontdekten dat de proefpaddestoel resistent was tegen de typische behandeling. C. Auris is meestal resistent tegen veel geneesmiddelen die beschikbaar zijn, waaronder krachtige ‘last resort’ antischimmelmiddelen.

RESULTATEN:

Berichten geplaatst onder ‘Antimicoticos’Dankzij laboratoriumtests konden wetenschappers de genetische informatie van schimmelmonsters analyseren en vaststellen dat de schimmels in de apparatuur in de monsters van de patiënt pasten. Het lijkt erop dat deze schimmels konden overleven op het oppervlak van ziekenhuisapparatuur, ondanks de huidige hygiënenormen.

GEZONDHEID

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here