Cheesecake cupcake

0
Rate this post

De cheesecake cupcakes zijn geïnspireerd op het beroemde Amerikaanse dessert, het zijn simpele muffins met een topping of frosting als we een meer toepasselijke naam voor de kaas willen gebruiken, dezelfde die ik gebruik om cheesecakes te maken.

Ik heb de muffins gemaakt met mijn onfeilbare recept dat je kunt vinden door HIER te klikken

Voor afdekken / glazuur

 • 500 g verse ricotta
 • 500 g mascarpone
 • 180 g suiker, bij voorkeur glazuur
 • 1 zakje vanilline of 1 druppel essence vers fruit
 • Blaadjes munt of rozemarijn

Meng de ricotta met de mascarpone, voeg de suiker en vanille toe.

Versier met een spuitzak en een geschulpte tuit de cheesecake cupcake met de resulterende room.Leg het verse fruit op de topping / frosting.Een leuk idee om je gasten te verbazen, ik serveerde ze samen met een goede thee.

Je kunt cupcakes in de koelkast beter bewaren als je ze tot 3 dagen afdekt.

Wat zijn cheesecake-cupcakes?

De term “cupcake” verwijst naar cakes die in afzonderlijke porties worden gemaakt. Historisch gezien werden cupcakes gekookt in theekopjes, waardoor ze hun typisch kleine formaat kregen, zowel voor het gemak als voor een kortere kooktijd. Nu worden ze meestal gebakken in een cupcake-pan met speciale voeringen die speciaal voor hen zijn gemaakt.

 1. Cheesecake-cupcakes zijn gewoon cheesecake-beslag dat in deze individuele porties wordt gemaakt.
 2. Ze kunnen worden gemaakt in een verscheidenheid aan cheesecake-smaken met verschillende soorten kaas.

Cheesecake wordt al sinds de oudheid geproduceerd, toen het vaak werd aangeboden als offer voor religieuze doeleinden of als geschenk voor een gastvrouw. In de loop der jaren zijn er verschillende incarnaties van cheesecake ontwikkeld met kazen zoals ricotta, roomkaas, neufchatel en ricotta.

Wat zijn cheesecake-cupcakesFruit, chocolade en vele andere smaken zijn toegevoegd om nieuwe en opwindende variaties op het traditionele dessert te creëren. De variëteiten van cheesecake-cupcakes die kunnen worden gemaakt, worden alleen beperkt door ingrediënten en verbeeldingskracht.

Cupcakes gebruiken niet langer theekopjes om hun kleine vormen te vormen, maar hebben eerder speciaal voor hen gemaakte bakapparatuur.

Kleine desserts zijn bij veel gelegenheden populair omdat ze minder rommelig zijn dan stukjes cake. Ze hebben geen borden of vorken nodig om te eten, omdat ze in voeringen zijn gewikkeld en in de hand worden gehouden.

Dit betekent dat cheesecake cupcakes perfect zijn voor mensen die al wandelend of pratend eten. Veel kinderen en volwassenen waarderen hun kleine formaat en cupcakes beginnen elegantere vormen aan te nemen dan ooit.

 • Er zijn verschillende maten cheesecake-cupcakes die kunnen worden gemaakt, afhankelijk van de grootte van de pan en de voeringen.
 • Mini cupcakes zijn nog kleiner dan gewone cupcakes en worden gebruikt voor kleinere lekkernijen.
 • Middelgrote cupcaketaarten worden gebruikt voor traditionele desserts en er zijn grotere cupcakevormpjes.
 • De kooktijd van de cheesecake cupcakes is afhankelijk van de grootte van de cupcake dozen die gebruikt worden.

Cheesecake-beslag bestaat meestal uit roomkaas, slagroom, eieren en suiker. Toppings zoals gesmolten chocolade of kersen worden soms bovenop toegevoegd voor decoratie en extra smaak.

Er kunnen ook verschillende smaken aan het beslag worden toegevoegd om wervelende cheesecake-variëteiten te creëren. Cheesecake-cupcakes kunnen met elk van deze soorten cheesecakes worden gemaakt en worden versierd met soortgelijke ingrediënten erop.

BLOG