CHOCOLADE LOLLIPOP met gekleurde Smarties
Inhoudsopgave
Perfecte chocolaatjes om aan goede kinderen te geven op Driekoningendag. Het maken van deze schattige traktaties gaat heel snel en gemakkelijk. Smelt gewoon wat chocolade, naar jouw smaak (melk, wit of puur) en versier het dan met gekleurde hagelslag, gedroogd fruit of Smarties. Desserts voor één portie, ook ideaal voor kinderverjaardagsfeestjes. Veel plezier met het bereiden ervan, je zult veel plezier beleven.
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken: 5 minuten
- Moeilijkheidsgraad: Heel gemakkelijk
- Porties: 10 lolly’s
- Kosten: erg goedkoop
Ingrediënten
- 100 g Chocolade (uitstekende kwaliteit (wit, melk, puur))
- q.s. Smarties (of gedroogd fruit)
- 10 lollystokjes (of houten stokjes)
Voorbereiding
Smelt de chocolade: Om CHOCOLADE LOLLIES te bereiden, begint u met het smelten van de chocolade. Hak de chocolade, naar jouw smaak, fijn met behulp van een mixer of een mes. Laat het smelten. Je kunt gebruiken:
- de magnetron: laat deze 2 minuten op maximaal vermogen werken.
- de pot, au bain-marie: Vul een pan met een beetje water en plaats hierop een kleinere glazen schaal met de gehakte chocolade erin. Roer vaak met een lepel totdat de hitte van de stoom alle chocolade smelt.
VORM DE LOLLIPPERS
Als de chocolade gesmolten is, leg je een vel bakpapier op tafel. Leg een ronde aluminium sjabloon met een diameter van ongeveer 3 cm op het vel. Giet ongeveer 2 eetlepels gesmolten chocolade in de vorm.
Verwijder voorzichtig de vorm en breng direct het lollystokje aan.Versier de CHOCOLADE LOLLIES direct met Smarties, hagelslag of gedroogd fruit.Ga op deze manier te werk totdat u klaar bent met de gesmolten chocolade die beschikbaar is.
Als kind was ik altijd in mijn wereld … ik was gewoon Alice in Wonderland! En in mijn fictieve realiteit was ik gek op lolly’s! Ik was gek op lolly’s! Nu ben ik volwassen, maar zo nu en dan denk ik graag terug aan het geluk van toen ik klein was: dus ik dacht: “waarom maak ik niet een paar hele speciale lolly’s voor Valentijnsdag?” geliefde!
Video van het recept
Problemen met het afspelen van de video? Laad de video opnieuw van youtube.
Identiteitskaart van het recept
- 333 Kcal
- Caloriën per portie
- Makkelijk genoeg moeilijkheid
- Doses voor 12 personen
- Bereiding 30 minuten
- Goedkoop
- Let op 30 minuten voorbereiding + 30 minuten invriezen
Receptcategorie: Snoep en Desserts / Valentijnsdagrecepten / Feestdagen Recepten / Cake Pops – Chocolade Lollipop
ingrediënten
- Kant-en-klaar product: 150 g yoghurtcake, panettone of biscuit
- Smaak naar smaak: 80 g jam
- 70 g pure chocolade
- 70 g witte chocolade
- Qb van zilveren kralen
- Qb van chocolade hagelslag
- Qb kokosnoot
- Qb van suikerkorrels
Benodigde materialen
- Kommen in verschillende maten
- Plastic of houten stokjes voor lolly’s
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Dienblad
- Bakpapier
- Polystyreen bol of fruit
Voorbereiding
Houd er rekening mee dat Om deze cake-pops te maken hebben we een panettone met chocoladeschilfers gebruikt. In ieder geval is het mogelijk om deze zoetigheden te bereiden met elk soort dessert, overgebleven of speciaal bereid zoals biscuitgebak, yoghurtcake, margheritacake, enz.
BLOG