Erectiestoornissen: hoe het zich manifesteert en gegevens over diffusie

0

De erectiestoornissen wordt bepaald door de Consensus Conferentie van de National Institutes of Health in 1993 als ” de aanhoudende onvermogen te bereiken en / of onderhouden van een ‘ erectie voldoende voor een bevredigende geslachtsgemeenschap .”

De erectiele dysfunctie kan optreden als geïsoleerde episode (in dit geval een tijdelijke fysieke aandoening of een tijdelijk probleem van psychologische aard geven), of kan een chronisch probleem dat herhaaldelijk optreedt vertegenwoordigen.  Titan gel het beste voor erectieproblemen. Handige referentie. Deerectiestoornissen kunnen optreden in ‘de mens voor alle leeftijden, maar vaker in gevorderde leeftijd.

De gegevens over het fenomeen van de erectiele dysfunctie (vaak ook wel seksuele impotentie ) toon alle relevantie ervan voor het persoonlijk welzijn en koppel: een van de meest gezaghebbende Italiaanse studies, die teruggaat tot 2000, is gebleken dat ongeveer 13% van de Italiaanse mannelijke bevolking (ongeveer drie miljoen, inclusief alleenstaanden en weduwnaars) presenteren seksuele impotentie , rekening houdend met patiënten die lijden aan zowel terugkerende als occasionele afleveringen. Hiervan is 70% ouder dan zestig jaar (Parazzini et al., 2000).

AdvertentieberichtIn de afgelopen jaren is er een aanzienlijke toename van de vraag naar behandeling voor dit probleem, waarschijnlijk mede als gevolg van een culturele verandering dat de mannelijke geleidelijk uit het cliché van ” man die nooit heeft om te vragen “en heeft gezien meer attent en respectvol zelfs van hun eigen problemen.

Echter, de schaamte voor dit onderwerp is nog steeds een belangrijk obstakel voor effectieve Overname, niet te vergeten de verwarring veroorzaakt door zo veel (slechte) informatie die, dankzij het internet, waardoor meer en meer mensen worden gediagnosticeerd door te vermelden en om behandelingen te proberen zonder adequate medische en / of psychologische indicaties, met het risico de aandoeing te chroniseren en de situatie erger te maken.

De erectiele dysfunctie is dan ook een voorwaarde om rekening mee te houden als ze de fysieke en mentale gezondheid psychologie van de persoon die van invloed kunnen zijn, alsmede van invloed zijn op seksuele en romantische relaties van de getroffenen.

Erectiestoornissen: definitie en kenmerken

Erectiestoornissen: definitie en kenmerkenDe  stoornis disfunctie (ED), algemeen omschreven  impotentie seksuele volgens de DSM-5 (APA, 2013) een reeks onderscheidende kenmerken, te weten:

A. Het individu moet in alle of bijna alle (ongeveer 75-100%) geslachtsgemeenschap een van de volgende symptomen melden:

1. Gemarkeerde problemen bij het krijgen van een erectie tijdens seksuele activiteit.
2. Gemarkeerde problemen bij het handhaven van een erectie tot de voltooiing van seksuele activiteit.
3. Gemarkeerde afname van erectiestijfheid.

B. De symptomen van criterium A hebben ten minste ongeveer 6 maanden geduurd.
C. De symptomen van criterium Een klinisch significante pijn bij het individu.
D. De seksuele dysfunctie is niet eerder toe te schrijven aan een psychische stoornis is niet geslacht of als gevolg van nood een serieuze relatie of andere belangrijke stressoren is niet te wijten aan de gevolgen van een stof / geneesmiddel of een andere medische aandoening.

Diagnostisch onderzoek en ‘belangrijk onderdeel opgeven:
Het type begin van erectiestoornissen :
Levenslang: De ziekte van erectiestoornissen is aanwezig wanneer het individu wordt seksueel actief.

Verworven: De aandoening begint na een periode van relatief normale seksuele functie.

Het niveau van generalisatie van erectiestoornissen :
gegeneraliseerd. Het is niet beperkt tot bepaalde soorten stimulatie, situaties of partners.
Situationeel: treedt alleen op bij bepaalde soorten stimulatie, situaties of partners.

  • De huidige ernst van erectiele disfunctie :
  • Mild: Milde symptomen van angst in criterium A
  • Matig: Matig in nood symptomen in criterium A
  • Grave: Grave of maximale stress symptomen in criterium A

Een van de meest gezaghebbende Italiaanse studies, die dateert uit 2000, laat zien hoe ongeveer 13% van de Italiaanse mannelijke bevolking (ongeveer drie miljoen, inclusief alleenstaande en verweduwden)  seksuele impotentie heeft , rekening houdend met patiënten die lijden aan zowel terugkerende als occasionele afleveringen; hiervan is 70% ouder dan zestig jaar (Parazzini et al., 2000).

Verworven: De aandoening begint na een periode van relatief normale seksuele functie.De risicofactoren zijn verschillend en omvatten: vaataandoeningen, ruggengraat- of bekkentrauma, neuropathieën, hormonale disfunctie, roken, alcohol, drugs, angst, depressie, paarproblemen en contextelementen (Simonelli, 1997).

Het alarm reactie is een zeer belangrijk mechanisme betrokken bij de etiologie en het onderhoud van ‘ hulpeloosheid . Dit uit grijpt wanneer het sympathische zenuwstelsel (ook wel sympathische), antagonist van het parasympathische systeem dat de bouw, dat als een “brandblusser” in spanning in stand houdt, door afvoeren van het bloed uit het genitale gebied de benen en armen spieren , waarbij aldus het orgaan voor de omzetting van de aanval / ontsnappen.

 

STERKTE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here