Kun je kokosbrood zelf maken?

0
Rate this post

Als je hier nieuw bent, dan vind je het misschien ook leuk om mijn blog op Facebook of Bloglovin te volgen. In ieder geval bedankt voor je bezoek!

Kokosbrood worst broodbeleg b

Wie heeft als kind geen ook kokosbrood op brood gegeten?

Ik wel, en ik heb me altijd afgevraagd of je het zelf kan maken.Mijn experimenten uit het verleden waren mislukt, maar laatst heb ik het opgezocht op het web en ik kwam een blog van Meneer Wateetons tegen.

Dit broodbeleg blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het ingrediënt voor kokosbrood dat ik over het hoofd zag is geleermiddel. Achteraf heel logisch, maar goed.Uiteraard heb ik het recept aangepast.Hierdoor is het wat minder zoet. Met deze kokosbrood worst als resultaat.

Ingrediënten voor een lading kokosbrood

  • 100 gram geraspte kokos
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • twee plakjes gelatine
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels sap van frambozen of een paar druppels voedingskleurstof,

Meng de suiker met de kokos. Week de gelatine in het water.Verwarm het water totdat de gelatine is opgelost. Laat het niet koken. Verdeel de gelei over twee bakjes.Roer het frambozensap door de gelei in het ene bakje.Verdeel het kokosmengsel over de twee bakjes en roer het goed door elkaar.

Schep de twee kokosmassa’s in een plastic waterflesje, waarvan je de bovenkant hebt afgeknipt.Laat de kokosmassa een paar uur opstijven in de koelkast.Knip het plastic van de vorm weg en snij met een scherp mes het kokosblok voorzichtig in dunne plakken.

Het plastic flesje geeft een goede snijdbare vorm nadat het is opgestijfd. Doordat de vorm niet zo groot is, kun je beter dunne plakjes snijden. Tip:Als je geen gelatine wilt gebruiken, kun je dit vervangen voor agar agar.

BLOG