Lollys van meloenbloemen

0
Rate this post

Wat is de plataan?

Definitie en ondubbelzinnigheid

Platano (weegbree) is de algemene naam van de vruchten (bananen) die worden geproduceerd door een gigantische kruidachtige plant, die behoort tot de familie Musaceae en tot het geslacht Musa. Het is een hybride tussen de wilde soorten M. acuminata en M. balbisiana, geïdentificeerd door de binominale nomenclatuur Musa × paradisiaca.

Sycamore Fruit Alle leden van het geslacht Musa zijn afkomstig uit de tropische gebieden van Zuidoost-Azië en Oceanië, inclusief de Maleisische archipel (het huidige Indonesië, Maleisië, Brunei en de Filippijnen) en Noord-Australië. Afrika daarentegen wordt beschouwd als een secundair centrum van diversiteit.

De platanen zijn een belangrijke voedingsbron voor de populaties die ze kweken, omdat ze rijk zijn aan koolhydraten en het hele jaar door overvloedig fruit dragen.

Vaak wordt de naam platano gebruikt om alle variëteiten aan te duiden die behoren tot het geslacht Musa dat wordt gebruikt om te koken, daarom is “platano” bijna synoniem geworden met “kookbanaan”.

  • De eigenlijke bananenweegbree heeft een intens groene kleur wanneer de vrucht onrijp is, dat wil zeggen wanneer hij moet worden gekookt, en wordt zwakker naarmate hij rijpt; omdat het gekookt maar meestal onrijp wordt gegeten, wordt het ook wel “groene banaan” genoemd.

Er is geen strikt botanisch onderscheid tussen “normale” bananen (de bekendste in Italië) en weegbreebananen; in plaats daarvan zijn het iets verschillende hybriden en cultivars.Alle moderne plantencultivars hebben drie sets chromosomen (d.w.z. triploïden).

Platano: hoe eet je het?

Bakbananen koken is vaak een kwestie van smaak in plaats van een noodzaak. Als hij volledig rijp is, kan de weegbree ook rauw worden gegeten, omdat het zetmeel dat hem kenmerkt, wordt omgezet in suikers (zoals bij gewone bananen). Hetzelfde geldt voor gewone gele bananen die, wanneer ze onrijp zijn, veilig kunnen worden gekookt.

Platano: hoe eet je hetIn de praktijk is het verschil tussen bakbananen en de bananen die het vaakst rauw worden gegeten, gewoon een aanleg voor de ene of de andere consumptie. Dit verklaart waarom in veel landen rauwe bananen niet worden onderscheiden van bakbananen, omdat ze onder één enkele nomenclatuur op de markt worden gebracht.

Hoe de Sycamore te pellen – Eigenschappen en curiosa

  • Problemen met het afspelen van de video? Laad de video opnieuw van youtube.
  • Ga naar de videopagina
  • Ga naar het gedeelte Videorecepten
  • Bekijk de video op youtube
  • Berg plataan

Pacific Island Fe’i-bananen (Musa × troglodytarum – een totaal andere hybride van weegbree), zijn kookbananen die geroosterd of gekookt worden gegeten en informeel “bergplantains” worden genoemd.

BLOG