Nep ijsjes traktatie

0
Rate this post

Sluit je ogen en stel je voor dat je altijd goed zelfgemaakt ijs beschikbaar hebt, gezond, schuldvrij, vegetarisch, vrij van conserveringsmiddelen, suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij. Een droom? Nee, integendeel: de oplossing is nep-bananenijs.

Bananenijs Wat is nana-ijs?

Het is het meest populaire ijs op internet, er is geen kookblog of receptensite die niet ten minste één versie ervan heeft. Het is in wezen een bevroren en gepureerde banaan, die – bijna door magie – verandert in een koude room en dezelfde consistentie als ijs. En wie niet van de smaak van banaan houdt, hoeft niet te wanhopen: voeg gewoon een paar andere ingrediënten toe om het helemaal te bedekken.

Hoe maak je nep bananenijs?

Om nana-ijs te bereiden, snijdt u zeer rijpe bananen in plakjes (het is ook ideaal om de overgebleven bananen te recyclen). Doe ze in voedselzakken (denk aan ongeveer ¾-1 banaan per persoon) en bewaar in de vriezer voor minimaal 4-5 uur, bij voorkeur een nacht. Het ideaal is om altijd bananen in de vriezer te hebben voor het geval dat.

  • Als je wilt genieten van het nepijs, neem dan een of meerdere porties bevroren banaan en doe deze in een blender of mixer.
  • Als je gewend bent aan bijzonder zoete smaken, kun je wat honing of een of twee dadels zoeten om te mengen met de banaan.
  • Voeg 1-2 eetlepels water of melk toe (koe of groente, afhankelijk van voorkeuren en behoeften) en mix met tussenpozen van 10-15 seconden, eventueel schrapend over de randen van de blender, tot een romige consistentie is verkregen.

Alle varianten nana ijs

Het nana-ijs kan de basis zijn van een ijsje van elke smaak. Voor romige vruchtenijsjes, bevroren aardbeien, abrikozen, perziken, bessen, peren enz. en meng samen met de banaan. Voeg voor het chocolade-ijs cacao toe voordat u de mixerbladen gebruikt.

Een uitstekend idee is om te spelen met kruiden: vanillepoeder, kaneel, kardemom … Er zijn echt geen grenzen aan de gulzigheid en fantasie voor toevoegingen of toppings: gedroogd fruit, gehakte chocolade, kokosvlokken, biscuitkorrels, fruitsausen of met chocolade , pindakaas, muesli of hazelnootpasta …

Alle varianten nana ijsDe trucs voor een perfect nepijs

Je nep-ijs kan beginnen te smelten als je te lang hebt gewacht om te blenden of als het erg heet is. Zet het ongeveer tien minuten in de vriezer om terug te keren naar een consistentie met de juiste dichtheid. Zelfs als de gebeurtenis nooit historisch is vastgesteld, moet u de resterende in de vriezer plaatsen en opnieuw brouwen voordat u hem opnieuw gebruikt.

Als u de lichte kleur van de banaan wilt behouden en de mogelijkheid van oxideren van het fruit volledig wilt vermijden, laat u de plakjes banaan in water dat licht is aangezuurd met citroensap voordat u ze invriest.

BLOG