Witte Chocoladepasta

0
Rate this post

witte chocoladepastaMet de kerst mag er van mij ook best zoete verwennerij op brood.Daarom heb ik deze witte chocoladepasta voor ons kerstontbijt gemaakt.

Het lijkt een beetje op de chocopasta van pure chocolade die ik een tijd geleden maakte.
Maar de verhoudingen in dit recept zijn iets anders omdat witte chocolade wat zachter en zoeter is.

Voor 1 pot van 350 gram (bv zo’n bon maman pot)

– 100 ml slagroom
– 50 gram honing
– 150 gram witte chocolade
– 50 gram roomboter (ongezouten)
– snufje zout – mespuntje vanillepoeder

Breek de chocolade in stukjes. Schenk de room en honing in een pannetje en breng aan de kook. Zet het vuur uit en voeg het zout, vanille, chocolade en boter toe. Roer tot je een gladde massa hebt. Schenk dit in een potje en laat dit een dag in de koelkast stollen. Bewaar de chocopasta in een afgesloten potje in de koelkast.Op kamertemperatuur kan de chocopasta wat dun zijn. Maar in de koelkast zal deze dikker worden.

Uncategorized