Zelfgemaakte pindakaas. Moeilijk?

0
Rate this post

Pindakaas b

Vanwege de vele toevoegingen aan een natuurlijk product als pindakaas, wilde ik dit al heel lang een keer zelf maken.

Gisteren heb ik de proef op de som genomen.
Dus hier even een receptje; zelfgemaakte pindakaas.Nou ja, eigenlijk is het geen recept, want zelf pindakaas maken is wel heeeeeeeeeeeeel erg makkelijk.

het recept voor pindakaas met stukjes pinda:
Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten pinda´s
  • Zout (2 mespuntjes)
  • 2 eetlepels arachideolie

Bereiding

Doe de pinda´s in de keukenmachine met de maalmessen.
Na 10 seconden zet de je keukenmachine even uit.Schep 2 volle eetlepels pindastukjes in een bakje.

Voeg zout naar smaak toe en zet de keukenmachine weer aan.Na 1 minuut voeg je de arachideolie toe en laat je de keukenmachine draaien tot het mengsel de gewenste smeerbaarheid heeft. (waarschijnlijk duurt dat nog geen 30 seconden).

Roer daarna met een lepel de pindastukjes door het pindamengsel. Doe de pindakaas in een schoon glazen potje en bewaar de pindakaas in de koelkast.

Tip:De smaak van de pindakaas hangt heel erg af van de kwaliteit van de pinda’s. Denk er eens over om even bij een notenwinkeltje langs te gaan.NB Wij eten niet zoveel zout, dus voor ons is 2 mespuntjes zout voldoende, maar dat is een kwestie van smaak.

Uncategorized